|
|
Ryby |
|
-
Śledź pod pierzynką
Śledź pod pierzynką, w różnych regionach kraju znany pod innymi nazwami, np. szuba na południu.
Smaczny sposób na śledzia z warstwami warzyw i jajkiem.
Pasuje zarówno na Wigilię, jak i na Wielkanoc.
-
Karp pieczony z cebulką
Karp na ciepło, polecany na Wigilię i Święta Bożego Narodzenia.
Przepis pochodzi od koleżanki Justyny.
Bardzo proste i pyszne danie z karpia.
Znakomite do przygotowania dzień wcześniej, do podgrzania tuż przed podaniem na stół.
-
Sandacz pod fasolkową pierzynką
Smaczna i delikatna ryba. Pewnie można zastąpić sandacza inną białą rybą.
-
Ryba w winogronach
Ciekawy przepis na rybę na ciepło. Można też dowolnie modyfikować ten przepis, np. zamiast curry użyć chilli lub kurkumy.
-
Ryba faszerowana
Smaczna, lekka potrawa. Element obowiązkowy diety przedświątecznej w moim rodzinnym domu.
Raczej niedocenione danie w dzisiejszych czasach, mam wrażenie. A dość łatwe do przygotowania, hm...
Góra
|
|
|
|