Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Wódki Wódka kakaowa YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Wódka kakaowa
Kobiecy alkohol, bardzo smaczniutki. Jednocześnie nie za słaby. W smaku podobny do likieru Baileys. Tylko tańszy. :) Szybki do wykonania i niemal natychmiast gotowy do konsumpcji! Przepis pochodzi od Kasi, koleżanki licealnej, z czasu szalonych 18-tek.

Składniki
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka kakao (warto zastosować oryginalne holenderskie ciemne)
  • 0,5 litra wódki czystej (40%)
  • 4 łyżki wody
  • cukier waniliowy
Wskazówki
  1. Wszystkie składniki z wódką zagotować.
  2. Po schłodzeniu (pod pokrywką, żeby procenty nie uciekały) właściwie gotowa do użycia.
Góra

Komentarze
#1
Korona napisał(a) dnia 2012-10-25 22:24:08
ja zamierzam to zrobić, brzmi wyśmienicie !

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Wódki


Podobne strony

Wódka na pomarańczy z kawą

Pigwówka

Wódka miodowa

Cytrynówka

Chodynówka