Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Desery Lukier do dekoracji ciast i ciasteczek YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Lukier do dekoracji ciast i ciasteczek
Nie taki trudny, a przynajmiej wiadomo z czego zrobiony i bez chemii!

Składniki
  • 2 białka z jajek kurzęcych
  • 2 szklanki cukru pudru
  • sok z połówki cytryny
Wskazówki

Miksować białka z cukrem, dodać sok z cytryny - aż powstanie gęsty biały krem.
Nie czekając na jego zastygnięcie, użyć do dekoracji.

Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Desery


Podobne strony

Ciasto Banoffee

Rogaliki kruche

Ciasto lodowo-truskawkowe

Bezy

Lodowiec Joli

Faworki, czyli chrust

Wafle z kajmakiem

Tort z orzechów włoskich

Rogaliki wytrawne

Sernik klasyczny

Domek sernik

Sernik Madzi

Ciasto bananowe

Rolada bezowa

Krem Brulee

Ciasto kruche klasyczne

Biszkopt klasyczny

Pierniczki IPSOSowe

Babka piaskowa

Tiramisu

Rolada biszkoptowa