Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania główne Makaron z tuńczykiem YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Makaron z tuńczykiem
Bardzo szybkie i smaczne danie. Przepis podała mi swego czasu Magda.

Składniki
  • makaron dowolny (np. fale, kokardki)
  • cebulka
  • 1-2 puszek tuńczyka w oliwie
  • śmietana
  • zielona pietruszka do posypania, jak kto lubi
  • sól i pieprz do smaku
Wskazówki
  1. Na patelni rozgrzać olej (ja wykorzystuję olej z puszki z tuńczykiem),
    podsmażyć pokrojoną drobno cebulkę.
    Dodać tuńczyka. Zabielić śmietaną. Doprawić do smaku.
    Jeżeli sos jest za rzadki, można zagęścić odrobiną mąki.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Na patelni lub w dużej misce wymieszać makaron z sosem.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania główne

Makarony


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Smażona wątróbka drobiowa

Szpinak z patelni

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Makaron z owocami morza

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Makaron z tuńczykiem 2