|
|
Rolada bezowa |
|
Pychota.
Co prawda w trakcie nadziewania rolada mi popękała, ale nie umniejsza to smaku!
Zostawiłam część zmiksowanych owoców jako sos - podawany do samodzielnego polania na talerzu.
- 30 dag cukru
- 4 białka jaj
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 25 dag serka mascarpone
- 10 dag mrożonych malin lub truskawek
-
Owoce rozmrozić.
Serek pomieszać z 5 łyżkami cukru.
Wymieszać krem i wstawić do lodówki.
-
Białka ubić na sztywno z cukrem.
Dodać sok z cytryny i łyżkę mąki.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować na nim warstwę piany z białek.
Piec ok. 25 min. w temp. 160 stopni C.
Wyjąć i ostudzić.
-
Na bezę wyłożyć masę serkową. Zrolować.
Owinąć w folię i wstawić do lodówki na 5 godzin.
No więc ja zrolowałam ze ścierką jeszcze ciepłe.
Owszem, z wierzchu pokruszyło się, ale utrzymało kształt rolady.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|