Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Faszerowane pieczarki YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki, choć dość marudne w przygotowaniu, są bardzo smaczne. Należy wybierać niezbyt małe i głębokie (nie płaskie) kapelusze.

Składniki
  • całe ładne pieczarki
  • masło
  • bułka tarta
  • sól, pieprz - do smaku
  • zielona pietruszka (dużo)
Wskazówki
  1. Surowe, całe pieczarki obieram ze skórki.
  2. Wyciąć ogonki z pieczarek i poszatkować je drobno.
  3. W misce utrzeć na masę: ogonki pieczarek, posiekaną zieleninę z masłem, dodając nieco tartej bułki.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem (raczej mocno, by nie były mdłe).
  4. Faszerować kapelusze masą.
    Nadziane przycisnąć do rozsypanej bułki tartej na talerzyku tworząc skorupkę.
  5. Smażyć na maśle tuż przed podaniem, do zrumienienia.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki

Grzyby


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Uszka z grzybami do barszczu

Bakłażan z pomidorami i serem halloumi

Sałatka rydzowa

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Pieczarki z mozarellą

Mus z wędzonego łososia

Grzyby z patelni

Grzybki w occie

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Topinki

Jaja faszerowane

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku

Słonina

Rolada serowa