Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Ryby Ryba w winogronach YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Ryba w winogronach
Ciekawy przepis na rybę na ciepło. Można też dowolnie modyfikować ten przepis, np. zamiast curry użyć chilli lub kurkumy.

Składniki
  • filety ryby (np. sola)
  • śmietana 30%
  • jasne winogrona
  • mąka, masło - do smażenia ryby
  • przyprawy: sól, pieprz, curry
Wskazówki
  1. Rybę przyprawić solą i pieprzem; obtoczyć filety w mące i przesmażyć krótko na maśle.
  2. Do żaroodpornego naczynia na spód układać filety.
    Śmietanę wymieszać z przyprawami (sól, pieprz, curry) i przykryć warstwę ryby.
  3. Na górze ułożyć warstwę z winogron, przepołowionych i bez pestek.
  4. Zapiekać ok. 15-20 minut.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Ryby

Dania główne


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Śledź pod pierzynką

Karp pieczony z cebulką

Smażona wątróbka drobiowa

Szpinak z patelni

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Kluski śląskie

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Ryba faszerowana

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2