|
|
Skrzydełka pieczone na ostro |
|
Lubię te skrzydełka. Proste do wykonania i podzielne danie.
Można przygotować bardziej ostre, dodając ostrą paprykę i chili, według gustu.
- skrzydełka kurze (3 całe skrzydełka na osobę)
- papryka słodka
- sól, pieprz
- 1-2 łyżki sosu sojowy
- 1 łyżka oleju i nieco do smażenia
- Przygotować skrzydełka: umyć, usunąć ewentualne pozostałości piór i podzielić na segmenty.
Najmniejsze segmenty odrzucić - można je zamrozić i potem wykorzystać do wywaru na zupę.
- Dokładnie obsypać skrzydełka przyprawami, pokropić olejem i pozostawić na godzinę w lodówce.
- Wstawić do piekarnika i piec w otwartym naczyniu aż będą ładnie przypieczone (ok. 40-50 minut).
Podawać z bagietką.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|