|
|
Sandacz pod fasolkową pierzynką |
|
Smaczna i delikatna ryba. Pewnie można zastąpić sandacza inną białą rybą.
- 4 filety sandacza
- 200 g fasolki szparagowej zielonej
- 2 pomidory
- natka pietruszki
- ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, papryka chili
- olej do smażenia ryby
- Czosnek posiekać, podsmażyć na oleju.
Usmażyć na tym rybę z obu stron (max po 5 minut, aby się nie rozleciała).
Doprawić solą i pieprzem.
- Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
- Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i pokroić w kawałki ok. 3 cm.
- Sparzyć pomidory, obrać ze skóry i pokroić w kostkę usuwając pestki.
- Na rybie ułożyć fasolkę i pomidory.
Popieprzyć do smaku.
Dusić z 15 minut pod przykryciem w nagrzanym piekarniku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|