Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Ryby Sandacz pod fasolkową pierzynką YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Sandacz pod fasolkową pierzynką
Smaczna i delikatna ryba. Pewnie można zastąpić sandacza inną białą rybą.

Składniki
  • 4 filety sandacza
  • 200 g fasolki szparagowej zielonej
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka chili
  • olej do smażenia ryby
Wskazówki
  1. Czosnek posiekać, podsmażyć na oleju.
    Usmażyć na tym rybę z obu stron (max po 5 minut, aby się nie rozleciała).
    Doprawić solą i pieprzem.
  2. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
  3. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i pokroić w kawałki ok. 3 cm.
  4. Sparzyć pomidory, obrać ze skóry i pokroić w kostkę usuwając pestki.
  5. Na rybie ułożyć fasolkę i pomidory.
    Popieprzyć do smaku.
    Dusić z 15 minut pod przykryciem w nagrzanym piekarniku.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Ryby

Dania główne


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Śledź pod pierzynką

Karp pieczony z cebulką

Smażona wątróbka drobiowa

Szpinak z patelni

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Ryba faszerowana

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2