|
|
Wołowina w papryce |
|
Smaczna potrawka obiadowa. Można podać np. z ziemniakami z wody i mizerią. Pasuje też do makaronu i ryżu.
- 40 dag miękkiej wołowiny
- duża czerwona papryka słodka
- cebula
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- do zagęszczenia sosu: śmietana i łyżeczka mąki pszennej
- olej do smażenia
- Wołowinę pokroić w drobne paski.
Przesmażyć na gorącym oleju.
Wybrać mięso do garnka.
- Na patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w talarki.
Jak cebula będzie już nieco szklista, dodać paprykę pokrojoną w paski.
Mieszając smażyć, aż papryka przestanie być surowa.
- Do garnka z mięsem dodać warzywa.
Zalać wodą do przykrycia.
Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Można dodać opcjonalnie: paprykę w proszku, koncentrat pomidorowy.
- Zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|