Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania główne Wołowina w papryce YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Wołowina w papryce
Smaczna potrawka obiadowa. Można podać np. z ziemniakami z wody i mizerią. Pasuje też do makaronu i ryżu.

Składniki
  • 40 dag miękkiej wołowiny
  • duża czerwona papryka słodka
  • cebula
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • do zagęszczenia sosu: śmietana i łyżeczka mąki pszennej
  • olej do smażenia
Wskazówki
  1. Wołowinę pokroić w drobne paski.
    Przesmażyć na gorącym oleju.
    Wybrać mięso do garnka.
  2. Na patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w talarki.
    Jak cebula będzie już nieco szklista, dodać paprykę pokrojoną w paski.
    Mieszając smażyć, aż papryka przestanie być surowa.
  3. Do garnka z mięsem dodać warzywa.
    Zalać wodą do przykrycia.
    Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Można dodać opcjonalnie: paprykę w proszku, koncentrat pomidorowy.
  5. Zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania główne

Dania mięsne


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Smażona wątróbka drobiowa

Szpinak z patelni

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Skrzydełka pieczone na ostro

Skrzydełka w miodzie

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Domowy pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2