Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Pieczarki z mozarellą YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Pieczarki z mozarellą
Prosta przystawka do serwowania na ciepło. Smaczna i niewymagająca:)

Składniki
  • pieczarki, najlepiej małe zgrabne kapelusze
  • mozarella, najprościej takie małe kuleczki
  • szczypior
Wskazówki
  1. Pieczarki obieram ze skóry i odcinam ogonki.
  2. W każdą pieczarkę wrzucić kulkę z mozarelli.
  3. Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
  4. Piec do stopienia sera w 180 st. C - jakieś naście minut.
  5. Podawać posypane szczypiorkiem.
    Koniecznie udostępnić sól i pieprz biesiadnikom.
Góra

Komentarze
#1
Dorota e napisał(a) dnia 2010-02-02 13:05:45
zrobiłam wczoraj - rewelacja :)

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki

Grzyby


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Uszka z grzybami do barszczu

Bakłażan z pomidorami i serem halloumi

Sałatka rydzowa

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Mus z wędzonego łososia

Grzyby z patelni

Grzybki w occie

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Topinki

Faszerowane pieczarki

Jaja faszerowane

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku

Słonina

Rolada serowa