|
|
Jajecznica po wiejsku |
|
Szybki i smaczny sposób na jajecznicę.
Przepis pochodzi z mojego domu rodzinnego, aczkolwiek Ojciec dodaje mniej mąki. :)
Podajemy samą, bez pieczywa.
Dość syte danie, nawet już przy niewielkiej liczbie jaj.
- jajka kurze
na dwie osoby minimum 3 jajka
- mąka pszenna
- sól, pieprz
- olej i masło do smażenia
- Jajka mieszamy trzepaczką, dodajemy przyprawy i mąkę do uzyskania konsystencji jak na omlet.
- Podgrzać olej na patelni i wylać całe ciasto.
- Jak się zacznie zestalać pod spodem, możemy zacząć przewracać masę, rwąc jednocześnie na mniejsze kawałki.
- Dzielimy, jednocześnie dodając do smażenia masła - do zrumienienia kawałków.
- Jeszcze w trakcie smażenia warto spróbować kawałek i ewentualnie dosolić lub dopieprzyć.
Smacznego!
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|