Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Sałatki Dresing cytrynowo-miodowy YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Dresing cytrynowo-miodowy
Pyszny dresing cytrynowo-miodowy do sałat podaję za Agnieszką Maciąg z książki "Smak życia".
Inny sosik, musztardowo-miodowy, użyłam we francuskiej sałacie z serem kozim.

Składniki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sok z 1 cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka jasnego miodu,
Wskazówki
  1. Do słoika lub miseczki wlać oliwę i musztardę.
    Energicznie mieszać, dodając resztę składników dresingu, aż powstanie jednolity sos.
  2. Sałatę oblać dresingiem przed samym podaniem.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Sałatki


Podobne strony

Sałatka śledziowa

Sałatka z krewetkami smażonymi z czosnkiem i chili

Sałatka rydzowa

Francuska sałata z serem kozim

Lekka sałata z grapefruitem

Letnia sałatka krabowa

Klasyczna sałatka warzywna

Lekka sałatka melonowa z ogórkiem

Majonezowa sałatka z krewetkami

Sałatka z makaronem

Sałatka Plutki z bobu

Sałatka krabowa z pomidorami