Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania główne Makaron z tuńczykiem 2 YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Przystawki

Sałatki

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Makarony

Seafood

Śniadania

Ryby

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Grzyby

Nalewki

Wódki

Makaron z tuńczykiem 2
Szybkie i smaczne danie. Przepis podany przez Maćka, brata Magdy, który lubi dobre rzeczy. Polecam stronę z opisem różnych kształtów makaronów.

Składniki
  • makaron - wstążki szerokie (np. Fettucine, Pappardelle, Tagliatelle)
  • sporo czosnku
  • 1-3 puszek tuńczyka w oliwie
  • oliwki
  • kapary
  • zielona pietruszka
  • sól i pieprz do smaku
Wskazówki
  1. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić rozdrobniony czosnek.
    Dodać tuńczyka i pozostałe składniki. Doprawić do smaku.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Na patelni lub w dużej misce wymieszać makaron z sosem.
    Podawać posypane ozdobnie zieloną pietruszką (której zasadnicza część i tak jest w sosie).
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania główne

Makarony


Podobne strony

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Makaron z owocami morza

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Makaron z tuńczykiem