Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania mięsne Tatar YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Przystawki

Sałatki

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Makarony

Seafood

Śniadania

Ryby

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Grzyby

Nalewki

Wódki

Tatar
Niemal każdy ma swój sposób na tatara. My lubimy podawany z żółtkiem, ugarnirowany klasycznymi dodatkami: cebula, ogórek kiszony i grzybki w occie.

Składniki
  • 30 dag mięsa wołowego (np. z szynki)
  • 1 jajko
  • duża cebula
  • sól, pieprz - do smaku
  • olej
  • do przybrania: cebula, ogórek konserwowy, grzybki w occie, żółtka jajek
Wskazówki
  1. Mięso obrać z błon i zemleć (nie za bardzo drobno).
  2. Wyrobić z mięsem: całe jajko surowe, olej.
    Doprawić solą i pieprzem.
    W trakcie wyrabiania należy sprawdzać przyprawy.
    Należy wyrabiać dodając olej do momentu uzyskania jednolitej masy.
    Na koniec wymieszać z drobno pokrajaną cebulą.
  3. Wyłożyć do miski i przybrać wokół drobno pokrojonymi: cebulą, ogórkiem i grzybkami.
    Aby nie wyschło, na wygładzonej powierzchni wylać odrobinę oleju.
  4. Podawać dodając każdemu osobno żółtko.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania mięsne

Przystawki


Podobne strony

Golonka po staropolsku

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Kurczak świąteczny

Pieczarki z mozarellą

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Mus z wędzonego łososia

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Topinki

Faszerowane pieczarki

Jaja faszerowane

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Chrabąszcze

Słonina

Rolada serowa