Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania mięsne Strogonow YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Przystawki

Sałatki

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Makarony

Seafood

Śniadania

Ryby

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Grzyby

Nalewki

Wódki

Strogonow
Bardzo dobre danie na imprezę. Wcześniej je przygotowujemy i tylko do podgrzania. A jakie podzielne!

Składniki
  • polędwica z wołowiny lub schab;
    na 20 porcji trzeba liczyć 1 kg mięsa.
  • cebula pokrojona w kostkę
  • pieczarki pokrojone w ćwiartki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz, jarzynka
  • ewentualnie do zagęszczenia sosu: śmietana wymieszana z mąką
Wskazówki
  1. Mięso pokroić na wąskie słupki długości ok. 5 cm.
    Przesmażyć na patelni, na gorącym tłuszczu.
  2. Do garnka wrzucić przesmażone mięso, cebulę i pieczarki.
    Zalać wodą aby przykryła lub 1 cm powyżej.
    Dusić do miękkości.
    Dodać sól, jarzynkę, sporo pieprzu.
    Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
  3. Można zagęścić śmietaną z mąką lub pozostawić sos z duszenia.
    Podawać z bagietką.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania mięsne

Dania główne


Podobne strony

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Skrzydełka pieczone na ostro

Skrzydełka w miodzie

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Pasztet mięsny

Kaczka po hiszpańsku

Tatar

Galaretka mięsna

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2