Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Skrzydełka pieczone na ostro YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Przystawki

Sałatki

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Makarony

Seafood

Śniadania

Ryby

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Grzyby

Nalewki

Wódki

Skrzydełka pieczone na ostro
Lubię te skrzydełka. Proste do wykonania i podzielne danie.
Można przygotować bardziej ostre, dodając ostrą paprykę i chili, według gustu.

Składniki
  • skrzydełka kurze (3 całe skrzydełka na osobę)
  • papryka słodka
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki sosu sojowy
  • 1 łyżka oleju i nieco do smażenia
Wskazówki
  1. Przygotować skrzydełka: umyć, usunąć ewentualne pozostałości piór i podzielić na segmenty.
    Najmniejsze segmenty odrzucić - można je zamrozić i potem wykorzystać do wywaru na zupę.
  2. Dokładnie obsypać skrzydełka przyprawami, pokropić olejem i pozostawić na godzinę w lodówce.
  3. Wstawić do piekarnika i piec w otwartym naczyniu aż będą ładnie przypieczone (ok. 40-50 minut).
    Podawać z bagietką.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki

Dania mięsne


Podobne strony

Golonka po staropolsku

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Kurczak świąteczny

Pieczarki z mozarellą

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Mus z wędzonego łososia

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Topinki

Faszerowane pieczarki

Jaja faszerowane

Tatar

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Chrabąszcze

Słonina

Rolada serowa