Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania główne Makaron ryżowy z kurczakiem YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Przystawki

Sałatki

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Makarony

Seafood

Śniadania

Ryby

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Grzyby

Nalewki

Wódki

Makaron ryżowy z kurczakiem
Błyskawiczne do przygotowania. Ciekawe.
Znana jest też wersja ze schabem zamiast kurczaka - postępuje się identycznie.

Składniki
  • makaron ryżowy (mała paczka cienkiego makaronu starcza na 2-3 osoby)
  • pierś kurczaka
  • sporo szczypiorku (minimum pół lub nawet cały pęczek)
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
Wskazówki
  1. Na patelni podsmażyć pokrojoną drobno pierś kurczaka.
    Ewentualny nadmiar tłuszczu odlać.
  2. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, tzn. zalać wrzątkiem i odstawić na 2-3 minuty.
  3. Do kurczaka na patelni wrzucić gotowy makaron, polać sosem sojowym.
    Dodać posiekany szczypiorek.
    Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą.
Góra

Komentarze
#1
adea napisał(a) dnia 2009-08-17 18:46:55
Polecam ;) Szybko i smacznie ;d
#2
Dorota E napisał(a) dnia 2010-02-02 13:07:08
i też wczoraj zrobiłam - robi się w 3 minuty, zjada w 2.5 minuty - pychota :)

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania główne

Makarony


Podobne strony

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Makaron z owocami morza

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2