Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania główne Żeberka w miodzie YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Przystawki

Sałatki

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Makarony

Seafood

Śniadania

Ryby

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Grzyby

Nalewki

Wódki

Żeberka w miodzie
Nie takie trudne do zrobienia a smakowite. Przepis podobny do skrzydełek w miodzie.
Lubię małe żeberka, więc staram się kupować wąskie paski żeberek.

Składniki
  • żeberka
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • posiekane 2 ząbki czosnku
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki sosu sojowy
  • 1 łyżka oleju i nieco do smażenia
Wskazówki
  1. Żeberka umyć i pokroić na pojedyncze.
  2. Przygotować marynatę mieszając sos sojowy z miodem, łyżką oleju i łyżką koncentratu pomidorowego.
    Dodać przyprawy.
    Dokładnie obtoczyć żeberka w marynacie i pozostawić na noc w lodówce.
  3. Przesmażyć ze wszystkich stron na patelni.
    Wstawić do piekarnika i piec w zamkniętym naczyniu do miękkości, a następnie w otwartym aż będą ładnie przypieczone.
    Podawać z bagietką.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania główne

Dania mięsne


Podobne strony

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Skrzydełka pieczone na ostro

Skrzydełka w miodzie

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Tatar

Galaretka mięsna

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2