|
|
Cielęcina pieczona do kanapek |
|
Jako że coraz trudniej kupić prawdziwą wędlinę, zachęcam do samodzielnego pieczenia mięs.
Nie jest to trudne, a dodatkowo wiemy co jemy!
- szynka cielęca, mięsień
(jeżeli mięsień jest zbyt cienki, nieforemny, można zesznurować w ładniejszy kawałek)
- przyprawy: majeranek, sól, pieprz
dobrze do cielęciny pasuje kminek (tu mielony), my jednak nie przepadamy za nim
- masła nieco do pieczenia
- Mięso natrzeć 'na sucho' przyprawami.
Odstawić do peklowania na 2 dni do lodówki.
Można też zamrozić takie natarte.
- Piec w rękawie do pieczenia w temperaturze 200 stopni.
Do środka włożyć wiórki masła.
- Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia w tym worku.
Podawać na kanapki, z chrzanem.
Marzenie!
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|