Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania mięsne Cielęcina pieczona do kanapek YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Cielęcina pieczona do kanapek
Jako że coraz trudniej kupić prawdziwą wędlinę, zachęcam do samodzielnego pieczenia mięs. Nie jest to trudne, a dodatkowo wiemy co jemy!

Składniki
  • szynka cielęca, mięsień
    (jeżeli mięsień jest zbyt cienki, nieforemny, można zesznurować w ładniejszy kawałek)
  • przyprawy: majeranek, sól, pieprz
    dobrze do cielęciny pasuje kminek (tu mielony), my jednak nie przepadamy za nim
  • masła nieco do pieczenia
Wskazówki
  1. Mięso natrzeć 'na sucho' przyprawami.
    Odstawić do peklowania na 2 dni do lodówki.
    Można też zamrozić takie natarte.
  2. Piec w rękawie do pieczenia w temperaturze 200 stopni.
    Do środka włożyć wiórki masła.
  3. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia w tym worku.
    Podawać na kanapki, z chrzanem.
    Marzenie!
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania mięsne


Podobne strony

Smażona wątróbka drobiowa

Golonka po staropolsku

Kurczak świąteczny

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Skrzydełka pieczone na ostro

Skrzydełka w miodzie

Domowy pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna