Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania główne Smażona wątróbka drobiowa YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Smażona wątróbka drobiowa
Czasem nachodzi mnie ochota na to proste danie - smażoną wątróbkę drobiową.




Składniki
  • wątróbki drobiowe - ile zależy od jak głodne osoby są
  • sporo cebuli
  • sól, pieprz, oliwa do smażenia
Wskazówki
  1. Przygotować wątróbki, odkroić błony i żyłki, starając się zachować kształt kawałków mięsa. Ewentualną krew przemyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Cebulę kroję w plasterki.
  3. Tuż przed smażeniem oprószyć wątróbki mąką, strzepnąć jej nadmiar. Nie solić!
  4. Smażymy na gorącej patelni, starając się jak najmniej przewracać i nie nakłuwać wątróbek. Ok 3-4 min z każdej strony, nie za długo, do momentu przyrumienienia. W połowie gdzieś smażenia po przewróceniu dodaję cebule z boku patelni. Jak mamy za dużo wątróbki i się nie mieści, smażymy cebulę po zdjęciu mięsa na tej samej patelni.
  5. Posolić i popieprzyć dopiero przed samym podaniem. Smacznego!
    Niektórzy dodają jabłka do smażenia.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania główne

Dania mięsne


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Szpinak z patelni

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach

Skrzydełka pieczone na ostro

Skrzydełka w miodzie

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Domowy pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2